❤️VANILLESTOK

VANILLESTOKJES ... zijn 'bloemen'
Vanille is een smaakstof afkomstig uit de vruchten van de orchidee, een klimorchidee van het geslacht 'Vanilla'. De naam komt van het Spaanse woord "vainilla", de verkleinde vorm van "vaina" (betekenis "peulschil")

Het aroma van vanille in room, cake, taart en andere levensmiddelen kan worden verkregen door vanillestokjes (peulen) mee te koken. Een sterker aroma kan worden bereikt door de peulen overlangs open te snijden, waardoor het zeer smaakvolle merg vrijkomt uit het binnenste van de peulen. Kwaliteitsvanille heeft een sterk smakend/geurend aroma, maar aan levensmiddelen wordt meestal synthetische vanilline of vanille van mindere kwaliteit toegevoegd, omdat dit veel goedkoper is.

Voedingswaarde Vanille per 100 g
Energie (kcal) 288
Vet 0,1 g
Verzadigd 0 g
Meervoudig onverzadigd 0 g
Enkelvoudig onverzadigd 0 g
Cholesterol 0 mg
Natrium 9 mg
Kalium 148 mg
Koolhydraten 13 g
Voedingsvezels 0 g
Suikers 13 g
Eiwitten 0,1 g
Vitamine A 0 IU
Vitamine C 0 mg
Calcium 11 mg
IJzer 0,1 mg
Vitamine D 0 IU
Vitamine B6 0 mg
Vitamine B12 0 µg
Magnesium 12 mg